Al met al is deze dagen een positief bericht nauwelijks te vinden in de media. Salarissen worden bevoren, werknemers worden ontslagen en externen vliegen als eerste de deur uit. Maar is het niet een gegeven dat in roerige tijden het woord 'verandering' door iedere manager een paar keer per dag wordt geuit. En waar 'verandering' wordt geroepen ontstaat al snel de behoefte aan een project en een goede projectmanager. In deze tijden is het succesvol realiseren van het de project nog belangrijker dan in tijden van economische welvaart. Concluderend: voor jou als kundig vakman/vrouw liggen er juist prachtige kansen.

Weergaven: 162

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ja en nee. Ja omdat er zeker nieuwe projecten worden gestart. En nee, omdat in veel situaties er meer projecten zullen worden stilgelegd dan er nieuwe zullen worden opgestart. Dus zeker nieuwe kansen voor een enkeling, maar per saldo zal het arsenaal aan projectmanagers met leegloop te maken krijgen.
Wat ik zie is dat projecten waar (veel) geld mee gemoeid is dat deze stil gelegd wordt, zoals bij investeringen in neiwue ICT. Projecten die gericht zijn op bijvoorbeeld organisatieverandering blijven wel doorlopen.
Leuke discussie. Elke nadeel heeft zijn voordeel. En dat er kansen liggen, is zo klaar als een klontje. 
Bedrijven heroverwegen, zien hun gemaakte fouten in en zoeken naar wegen om de crisis te overleven. Back to basics of juist nieuwe business. Dat zorgt voor andersoortige projecten waar bijzondere capaciteiten van de PM worden gevraagd.
Het gaat erom dat je je weet te onderscheiden en weet in te spelen op de problematiek die de opdrachtgers nu hebben. 
Want aan de andere kant, zie je ook dat er de afgelopen tijd veel collega's op de markt zijn gekomen, die allemaal uit dezelfde ruif proberen mee te pikken. Dit maakt het vinden van goede opdrachten tegen een goed tarief nl weer een stuk lastiger. 
Maar daar kan Ikdoeprojecten weer op in springen.

RSS

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2023   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden