Cursussen en opleidingen projectmanagement

Binnen het enorme aanbod aan projectmanagement cursussen en trainingen probeert ikdoeprojecten.nl er een aantal uit te lichten. Criteria hiervoor liggen niet 100% vast, maar nieuwswaarde scoort uiteraard hoog. Daarnaast kan het zijn dat er een aanbod wordt gedaan dat voor de bezoekers of leden van ikdoeprojecten.nl interessant kan zijn.

- Certificering

Certificering door IPMA of PMI is een manier om aan te tonen dat je als projectmanager je vak beheerst. Er worden verschillende niveaus onderscheiden. Een grove inschatting voor welk niveau van IPMA-certificering (A t/m D) je in aanmerking komt krijg je door een korte online-vragenlijst te beantwoorden.

-Selectie van trainingsbureaus

Een aardig artikel in Businesscompleet met aandachtspunten waar je op moet lekken bij je zoektocht (NB: het gaat hier niet specifiek om project management trainingsbureaus, maar om het selecteren van bureaus in het algemeen).

-1-hr live Webinar: 7 Keys to Effective Project Management (Jan 20th)

Een moderne manier om tegen een lage vergoeding je kennis te vergroten is het volgen van een webinar. Deze kwam ik tegen via LinkedIn (zelf niet uitgeprobeerd, hoor graag jouw ervaring). "Learn more or enroll at: http://www.banyanpm.com/store/page4.html Have you ever wondered how you can be more effective as a project manager? This 1-hour webinar is an overview of our 'Effective Project Management' series and highlights 7 key areas project managers can apply themselves to maximize their effectiveness. Dates: January 20, 2010; Time: 11:00am - 12:00pm CST; PDUs: 1; Price: $15.00"

- Online training voor Project Management Professional (PMP)® Examen

Allereerst een aardige ontdekking op het gebied van online trainingen. Veel bureaus bieden al dergelijke concepten aan. Een voorbeeld dat ik er erg interessant uit vind zien is die van de site PM Prepcast. Zij leveren een 35-uur durende online-video training die je voorbereid op het Project Management Professional (PMP)® Examen. De opleiding bestaat uit 119 componenten, vooral video's met daarnaast audio-bestanden en pdf's. Je kan uitleg krijgen op een demo-video en tevens op de website een (korte) gratis aflevering bekijken. Voor een prijs van 100 USD een interessante aanvulling op een eventuele PM_training die je al volgt, en voor sommigen misschien wel een alternatief voor die training.
-Careeracademy.com is een andere aanbieder van online trainingen. Afgestemd op PMI. Niet alleen video, maar ook met een online instructor. Uiteraard wel alles in Engels. 

- Risico-management game

Mijn eigen ervaring is dat de inventarisatie van risico's vaak plaatsvindt in een vergadering of brainstorm. Daarbij vormt een checklist met mogelijke risico's een nuttig hulpmiddel. Maar vaak ontbreekt bij de deelnemers het vlammetje om echt enthousiast de risico's boven tafel te halen.


Het risico-management game,/p> Risky Business van ConoScenza.

Door middel van een interactieve spelvorm worden de risico's op een speelse wijze geinventariseerd, waarna verdere analyse plaatsvindt. De game is gebaseerd op de principes van 'Action Learning'. In korte tijd meer resultaat en tegelijk aan teambuilding werken.

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden