Tijdens de gezellige en leerzame bijeenkomst "(Niet) elk project loopt uit!" kwamen een paar boeken ter sprake waaronder die van het Japanse transformatie management model WA (Harmonie). In het bestand WaBasedTransformationManagement.pdf kan je kennismaken met deze filosofie in relatie tot TOC.

Voor diegene die relatief onbekend zijn met de gedachtengang van TOC wil ik aanbevelen om eerst het verslag te lezen van boek "The goal" van Eli Goldratt. THE GOAL.doc Het kan haast niet anders dan dat je dan enthousiast bent en graag meer wil weten over TOC. De boeken "De zwakste schakel" en "Het is geen toeval" zijn dan zeer de moeite waard. Hier heb ik helaas (nog) geen uittreksels van.

Het laatste boek dat ik gelezen heb is dat van "de Choice" en is zeer inspirerend. Hierin onder meer aandacht voor de lijfspreuk van Eli '"Natura valde simplex est et sibi consona" (De natuur is uiterst eenvoudig en in harmonie met zichzelf) en hoe hij dat omzet naar een aantal constraints die je wel aan het denken zet. Hier een korte samenvatting en recensie daarvan. Recensie cq samenvatting van TOC de keuze.docx.

Veel leesplezier en tot de volgende bijeenkomst.

 

Weergaven: 131

Opmerking

Je moet lid zijn van ikdoeprojecten om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Reactie van Erik van Hurck op 14 Mei 2011 op 17.32
Bedankt voor het delen. Ga toch maar eens opzoek naar een eReader, al die documenten op 1 plek... Erg handig

Tools voor projecten




Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden