Als projectmanager is een goed werkend team essentieel voor het succes. Hoe motiveer je je teamleden om samen als team het optimale resultaat te halen?  

Mijn eigen ervaring is dat ieder team weer zijn eigen aandachtspunten heeft, natuurlijk omdat er steeds weer nieuwe mensen deel van uit maken in steeds weer wisselende combinaties. Met bijbehorende chemie. Ik vind het belangrijk dat iedereen een rol en takenpakket heeft waar hij/zij zich goed bij voelt, die past bij zijn interesses en competenties (NB: er mag wel uitdaging in zitten). Geloof in het nut van het project en in de haalbaarheid van het resultaat zie ik als zeer belangrijke ingrediënten. En de werksfeer wordt al een stuk aangenamer als er -ondanks de tegenvallers en tijdsdruk die veel projecten kenmerkt- toch genoeg gelachen wordt. Hier nog wat tips: 

Bekijk voor motivatie van je team deze video met tips: "How to motivatie Your Project Team".

Wil je beter begrijpen hoe je mensen motiveert, wat mensen drijft, dan is de animatiefilm The surprising truth about what motivates us een absolute aanrader. 

En als je je team een keer moet opbeuren, kijk dan eerst eens hoe Al Pacino als football coach dat doet.

Wat zijn jouw ervaringen en tips?

Weergaven: 425

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Wat voor followup denk je aan? Meer dan de presentatie?
Voor jouw info: Er komt ook nog een sessie over het geven van leiding.

Hallo Jervis,

Ik lees je reacties nu pas, drukke tijden... Maar, is deze blog misschien iets voor jou? http://www.projectshrink.com/ geschreven door een Nederlander dus met NL humor erin verweven, ik lees de artikkelen graag.

Outcome van sessies, als in key take aways? Dat klinkt interessant! Bij deze: zodra ik aanwezig ben bij aankomende sessies dan zal ik vanuit de MS-Project-planning-hoek mijn key take aways noteren. Deze komen dan te staan in Processen --> Planning

 

Bedankt voor de tip en hopelijk spreken we elkaar tijdens een volgende bijeenkomst,

Erik

 

De op 22 mei gehouden workshop 'Daag jij je team voldoende uit? De kracht van de vraag'  werd gegeven door Thijs Boogert van Mastermind.  

De workshop was gebaseerd op een vraagtechniek uit Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Na uitleg van de vraagtechniek zijn de deelnemers  aan de slag gegaan om te oefenen. Het bleek al snel dat de door Thijs uitgereikte miniflyer erg handig was bij de oefening. Het effect kwam snel naar boven: je krijgt meer informatie naar boven. De ander voelt zich meer gehoord. Voorwaarde daarbij is wel dat er sprake is van een geschikte context en goede relatie met je gesprekspartner. Kortom een nuttige oefening met een techniek die er om vraagt om vaker toegepast te worden. De presentatie van Thijs is hier bijgevoegd.  Uiteraard kunnen jullie Thijs ook bereiken voor vragen over deze techniek: +31 (0) 6 11 51 73 74. En hebben jullie zelf tips die je wilt delen om meer uit het team te halen? Laat het ons hieronder weten of stuur een mail naar info@ikdoeprojecten.nl. 

OP maandag 18 juni zal het bureau Wakkere Zaken de volgende workshop voor het thema 'Ik en mijn team'  verzorgen. Meer daarover lees je hier. 

 

Bijlagen:

Op 18 juni hebben Jonnet Galle en Karin Dorissen van Wakkere Zaken de workshop "Ik en mijn team: toeschouwers of deelnemers?" verzorgd. De deelnemers kregen zicht op de vier fasen die teams doormaken en wat je als projectmanager kan doen om het optimale uit je team te halen. Door o.a. de niet uitgesproken gevoelens van onvrede bespreekbaar te maken. En door niet te blijven hangen is het alleen maar bespreken van de taken die iedereen moet uitvoeren.

Zeker ook door de leuke cases die de deelnemers inbrachten kwamen diverse deelnemers al direct tot nieuwe inzichten met betrekking tot hun eigen werksituatie. Een echte aanrader. De workshop was gebaseerd op de leergang 'Coach je eigen team'

Voor je eigen situatie kan je met de twee handige diagnoselijsten voor teamfasen (voor de projectmanager en voor de teamleden) zelf aan de slag. Op diezelfde pagina zie je ook de vier teamfasen weergegeven.

De hele presentatie vind je in de bijlage (pdf). 

De foto's van de sessie vind je op: https://picasaweb.google.com/113769202422588378005/IkEnMijnTeam?aut... 

Bijlagen:

RSS

Tools voor projecten




Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden