Lezing: Projectmanagement methodes werken niet

Gegevens gebeurtenis

Lezing: Projectmanagement methodes werken niet

Tijd: Juni 9 2016 vanaf 15.30 to 18.00
Locatie: Kantoor van ProjectReports
Straat: De Brand 22
Plaats: Amersfoort
Telefoon: 06-53247743
Soort gebeurtenis: presentatie
Georganiseerd door: Ikdoeprojecten
Meest recente activiteit: 8 Jun 2016

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Ondanks dat projectmanagers gecertificeerd zijn vliegen 90%  van de IT projecten uit de bocht. De context is alles behalve - zoals PRINCE2 zegt - een “Controlled Environment”. Environments veranderen sneller en “Chaotic Environment” is een betere typering van die context. Hoe breng ik dan mijn project succesvol naar de finish?

Uit onderzoek van Ludo Zwaan, schrijver van o.a. ‘Pak je rol en stuur de rollen’, blijkt dat een projectmanagement methodiek zoals PRINCE2 en Agile beperkt helpt. We praten niet meer over het ontwikkelen van projectmanagement, maar over het ontwikkelen van mensen die een bepaalde rol in projecten spelen.

Ludo onderscheidt in zijn boek 5 rollen: opdrachtgevers, projectmanagers, lijnmanagers, teamleden en stakeholders. Elke rol heeft een verzameling verantwoordelijkheden. De crux zit in het samenspel en de rol-hygiëne van deze vijf rollen. Dit begint allereerst door je eigen rol te pakken en de andere rollen te sturen.

In een interactieve sessie deelt Ludo zijn onderzoekgegevens en laat hij zien hoe je een project wel succesvol kan leiden.

Profiel Ludo Zwaan

Ludo Zwaan werkt als Informatiemanager/CIO bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) én voor  ZwaLu Training & Advies. Na zijn studie Elektrotechniek (HU) is hij door internationale ervaring in verscheidende senior management functies bij o.a. Philips, NXP en Thales, gedreven naar het vakgebied projectmanagement. Naast het leiden van een eigen onderneming, is hij auteur van het boek ‘Pak je rol en stuur de rollen’ en columnist voor tijdschrift Bits & Chips. Hij geeft regelmatig lezingen, trainingen en gastcolleges voor projectmanagers, opdrachtgevers en (senior) managers. Publicaties zijn te vinden op zijn weblog en Ludo twittert regelmatig (@LudoZwaan) over project Vaardig Werken.

 

Agenda

15.30 ontvangst

16.00 start lezing

17.45 afsluiting en borrel.

 

Kosten

Voor leden van ikdoeprojecten.nl gratis. 

 

Aanmelden 

Geeft hier rechts aan dat je er bij bent (daarvoor nodig dat je je eerst als lid hebt ingeschreven, hetgeen je 2 minuten kost).

We hopen jullie bij de lezing te ontmoeten. 

 

Vragen

Stuur bericht naar info@ikdoeprojecten.nl.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Lezing: Projectmanagement methodes werken niet om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Bijwonen (1)

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden